Bouw & vastgoedmanagers

Restauratie Het Schip

5 juni 2016

Email to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Facebook

De restauratie van Het Schip is in volle gang en er wordt door de aannemer VASTBOUW uit Rijssen hard gewerkt om deze parel weer te laten blinken. Het complex is van de woningstichting EIGEN HAARD uit Amsterdam. Projectbureau Sol BV geeft ondersteuning & advies voor dit prachtige complex. Archivolt architecten is in het voortraject al betrokken om de restauratie vorm te geven.

De socialistische woningbouwvereniging Eigen Haard gaf in 1917 de Amsterdamse architect Michel de Klerk opdracht voor het ontwerp van Het Schip. Het in 1921 opgeleverde gebouw bood naast woningen ook ruimte aan een postkantoor. Verder maakt een schoolgebouw uit 1913 deel uit van het complex. Het gebouw kenmerkt zich door het gebruik van rode bakstenen en vreemde vormen. Het gebouw is bijzonder door het postkantoor, een torentje afgewerkt met terracotta tegels en allerlei andere details.
Het Schip geldt als één van de hoogtepunten van de Amsterdamse School.

Projectbureau Sol B.V. Nederland   |   Vossenweg 4   |   3785 KW Zwartebroek   |   +31 (0) 342 - 462 637   |   info@projectbureau-sol.nl