Bouw & vastgoedmanagers

Neerlandia

22 augustus 2015

Email to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Facebook

Het is de plek van een uniek stukje Utrechtse geschiedenis. N.V. Draadindustrie Neerlandia in Hoograven was aan het begin van de vorige eeuw één van de vele fabrieken in de stad. In de monumentale bedrijfshal veranderde ijzerdraad in prikkeldraad, gaas en ‘draadnagels’. Die worden er al lang niet meer gemaakt, ook al staat de fabriek er nog. Het gebouw maakt de historie tastbaar. Met de bouw van het gelijknamige nieuwbouwproject krijgt Neerlandia weer een nieuwe toekomst.

Neerlandia is verkeersluw van opzet en wordt omsloten door groen. De architectuur knipoogt in vorm, kleur en materiaal naar het begin van de vorige eeuw. Door de verschillende woningtypen maakt Neerlandia een afwisselende indruk. Geen auto’s die het straatbeeld domineren, die staan ondergronds in de voormalige fabriekshal, die deels een parkeerfunctie krijgt. Delen van de oude fabrieksgevel blijven overeind staan en sluiten aan bij de nieuwe woningen. Aan de kop van het water komt een horecavoorziening, hiermee krijgt de wijk een echte boulevard!

Projectbureau Sol B.V. Nederland   |   Vossenweg 4   |   3785 KW Zwartebroek   |   +31 (0) 342 - 462 637   |   info@projectbureau-sol.nl