Bouw & vastgoedmanagers

Musa Katendrecht

22 juli 2015

Email to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Facebook

Waar vroeger de schepen binnenvoeren, de kranen draaiden en de arbeiders laadden en losten, staat binnenkort een multifunctioneel wooncomplex met prachtig uitzicht. De twee woontorens met aantrekkelijk geprijsde 55-plus huurappartementen kijken namelijk uit over het wijdse water van de Maashaven. Het stoere en markante gebouw doet denken aan het industriële havenverleden, terwijl de ruime en lichte huurappartementen, vrije sector en sociaal, het moderne karakter van het opkomende Katendrecht onderstrepen.

Het Spoorwegpensioenfonds en Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer (SPOV) hebben met de Rotterdamse woningcorporatie WoonCompas een overeenkomst gesloten voor het realiseren van een complex met twee voortgezet onderwijsscholen, een parkeergarage en 135 (sociale) huurwoningen voor senioren te Rotterdam. De pensioenfondsen worden eigenaar, de corporatie heeft het plan ontwikkeld en zal het complex na oplevering gaan beheren. De investering bedraagt meer dan € 45 miljoen.

Het is voor het eerst dat een woningcorporatie en pensioenfondsen op deze schaal de handen ineen slaan om maatschappelijke functies en (sociale) huurwoningen te realiseren.

Projectbureau Sol B.V. Nederland   |   Vossenweg 4   |   3785 KW Zwartebroek   |   +31 (0) 342 - 462 637   |   info@projectbureau-sol.nl