Bouw & vastgoedmanagers

Flint Theater – Coninckstraat 60 te Amersfoort

22 juli 2015

Email to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Facebook

In opdracht van Vanwijk Vastgoedonderhoud hebben wij de uitvoering begeleid in de werkvoorbereiding en projectleiding. Als goed functionerend team is het gelukt om een prachtig resultaat neer te zetten in zeer korte tijd.

De kernwaarden van Theater de Flint zijn; theatergevoel, lef, plezier, pro-actief en persoonlijke aandacht. Het bouwteam heeft er alles aan gedaan om deze kernwaarden voor De Flint in het in- en exterieur van het theater uit te dragen. De Flint wil in de toekomst een totale en consistente theaterbeleving uitstralen. De nadruk van de vernieuwing ligt op de overige ruimtes, zoals het restaurant en de foyers. Wel worden in de Stadszaal de wanden opnieuw geïsoleerd, wat een geluiddempende werking heeft en een eenduidige uitstraling oplevert. Kenmerkend aan het ontwerp van de vernieuwde theater de Flint is de hoge, glazen overkapping die het gebouw doorkruist. Aan weerszijden van het gebouw, bij de entrees aan de Conickstraat en de Walikerstraat, is deze transformatie goed zichtbaar. Deze oplossing biedt veel licht, sfeer en een groot ruimtelijk gevoel.
De kolommen, gemaakt van glas in stijlvol grijs, overkoepelen ook de interne doorgang van het gebouw en creëren daar eveneens een gevoel van licht en ruimte. De nadruk van de vernieuwing ligt op de overige ruimtes, zoals het restaurant en de foyers.

o-1465-flint-2014-03-21-13-40-24

Theater en Congressen De Flint

Van Wijk Vastgoedonderhoud onderhoud, herstel en verbouw van vastgoed.

Vanwijk Vastgoedonderhoud

Projectbureau Sol B.V. Nederland   |   Vossenweg 4   |   3785 KW Zwartebroek   |   +31 (0) 342 - 462 637   |   info@projectbureau-sol.nl